Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) is de overkoepelende branchevereniging voor uitgevers in Nederland. Het NUV behartigt de collectieve belangen van uitgevers van literatuur, entertainment & lifestyle, nieuws, leermiddelen, vak en wetenschap. Leden zijn zowel lid van het NUV als van een of meer van de aangesloten zelfstandige brancheverenigingen:

  • Groep Algemene Uitgevers (GAU)
  • GEU
  • Magazine Media Associatie (MMA)
  • Media voor Vak en Wetenschap (MVW)
  • NDP Nieuwsmedia

 

Om bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een goed speelveld voor de creatieve media-industrie signaleert het NUV relevante ontwikkelingen voor de sector en probeert deze, waar nodig, te beïnvloeden. De brancheorganisatie heeft veelvuldig contact met Den Haag en Brussel om ruimte te maken in wet- en regelgeving voor creatief ondernemen en innovatie in de huidige netwerkeconomie.

 

Naast de gezamenlijke belangenbehartiging die het NUV voor zijn leden verricht, kunnen lidbedrijven bij het NUV terecht voor individueel advies op juridisch gebied, op het gebied van digitalisering en innovatie en op het terrein van HR en arbeidsvoorwaarden.

 

De dienstverlening aan haar leden en de lobby en belangenbehartiging namens het collectief behoren tot de primaire taken van de brancheorganisatie.

 

Daarnaast vervult de organisatie een netwerkfunctie voor haar leden. Bijvoorbeeld door middel van de bijeenkomsten en trainingen van NUV Academy en de jaarlijkse Openbare Jaarvergadering.

Contact

 

Hogehilweg 6, 1101 CC Amsterdam

Postbus 12040, 1100 AA Amsterdam

 

telefoon: 020 - 430 91 50

e-mail: info@nuv.nl, internet: www.nuv.nl

Colofon

 

Tekst: NUV

Coördinatie en eindredactie: Ria Harder en Peter Stadhouders

 

Concept en vormgeving:

Reclamebureau REM

 Fotografie: NUV, Anna Green | Portfolio Fotografie, Reclamebureau REM

Download pdf

 

Download het complete NUV jaarverslag 2016 als PDF

 

Om het jaarverslag in PDF formaat

te kunnen openen heeft u

Adobe Reader nodig. Deze kunt u

hier kosteloos downloaden.